top of page

Projekt Hjemmealter: Dug og farve


Vi er stadig i fuld gang med at indrette vores hjemmealter, og nu begynder tingene pludselig at tage fart. Vi var i stofforretningen for nylig, og fandt det gode "restaurantstof" som vi skal bruge som alterdug. Man skal bruge 3 lag, et understykke, et sidestykke og et stykke til forhæng - og nu mangler vi blot en blondekant. Men først lidt mere om selve alteret. Vi måtte sigte efter ca. 110 cm. i højden - især fordi en vis SSPX-præst er en smule højere end gennemsnittet, og en god køkkenbordshøjde er nødvendig ift. at fejre messeofferet. Dimensionerne er 120 x 60 x 110. Vi sigter til ca. 40 cm. i dybden til korporalet, så der er plads til krucifikset, alterkort og nogle små lysestager. Dem må vi se om vi kan finde i næste uge. Der er masser af antikvitetsforretninger som gladeligt sælger ud af den slags, især egnede vandfad (til lavabo-karret), kruetter m.v.


MDF-pladen monteret ovenpå, med beslag om alterstenen.

Konstruktionen er virkelig simpel, og vi overvejede først at lave en udfræsning i selve alterpladen - men det viste sig at være muligt, og meget enklere, bare at montere stenen i centrum af selve alteret.


Nu med dug, og bagved er der 6 siddepladser. Hvis vi fjerner prie-deux'en og skamlen, kan der let være præst, ministrant og ihvertfald 2 mindre familier (ca. 2 børn). Herudover kan vi åbne døren til kapellet, men så bliver det lidt trangt. Vi glæder os bare til at opleve Golgatha i vores hjem - måske til jul, til en midnatsmesse.

Min hustru er en ferm illustrator, og hun vil lave en form for "apsis", men egentlig bare en bue med illustrationer som passer til alteret - i siderne det her blomstermotiv, som ses i vores mange lokale kirker, formentlig malet af Sødringmaleren. Herudover skal der mangles helgenmotiver (Edvard Bekenderen, og Hellige Birgitta af Vadstena).

Og selvfølgelig intet kapel uden Herrens lidelsesvej. Hellige Athanasius, bed for os!

90 views2 comments

Recent Posts

See All

2件のコメント


Regin Benner
Regin Benner
2023年7月22日

Virkelig gode billeder og inspirerende forklaringer.

Man længes efter at fejre messen med dem deroppe.

Men enhver jordisk messe må også som et hovedformål sigte på at øge vores længsel efter at bryde op for altid at være sammen med Kristus...

いいね!
Christian Benedict
Christian Benedict
2023年7月23日
返信先

Ja, vi håber at gøre vores kapel noget mere ornamenteret end i Aalborg. Så det faktisk ligner et kirkerum. :)

いいね!
bottom of page