top of page

Traditionen lever! Pilgrimsfærd til Chartres!

Updated: Jun 1, 2023


Traditionen kan ikke slås ihjel. Den er ikke af mennesker, men af Gud, og når Hans vilje manifesteres på jorden, så rydder den bjerge og udjævner dale. Et eksempel på dette, er den nyligt overståede Pinsevalfart fra Paris til Chartres i Frankrig. Fra Saint Sulpice til katedralen i Chartres, gennemføres en pilgrimsfærd på ca. 100 km. over 3 dage. 40 km dagligt de første 2, og humpende 20 på den sidste. Jeg formåede ikke at holde min kameratelefon funktionsduelig under hele turen, så her er kun billeder fra opstarten, samt et lille klip. Men det betyder heller ingenting, for internettet er fuld af eksempler og billeder. Og i sidste ende findes de bedste billeder i vores hoved.

Baggrund

Meget kort fortalt, har valfarten fundet sted i ca. 40 år, og med konstant vækst i hele perioden. I år var der så mange tilmeldinger, at man måtte standse tilmeldingen da man nåede 16.000 registranter. Gennemsnitsalderen var 20,5 år. Det kan man jo tænke over, og det betyder fx ikke så lidt at der deltog hundredevis af traditionelle præster fra det franske katolske miljø, hvor kærlighed til Kirkens lære, tradition og dogmer er central. Valfarten er 3 dages intens gang, naturoplevelser, opofrelser og lidelse, intens bøn, socialt samvær og bod. Det er et kort glimt af Himlen der manifesterer sig på ruten, en vækkelse af en tid fra før mennesket kom i centrum i verdens bevidsthed, fra da den såkaldte middelalder rettede hele menneskehedens fokus mod kærlighed, Sandhed og Gud, i taknemmelig bøn over alt skabt og alt levende. Fra Danmark deltog der ca. 10 personer, fra Sverige ca. 35, heraf 1 finne.


Billeder

Kort før afgangen fra Saint Sulpice-kirken i Paris. Soutaner var normalbilledet under hele rejsen. Det vrimlede med vidunderlige præster overalt. En sand fryd. Masser af glade, legende og lykkelige børn, store familier og kærlighed en varm sommerdag.

Ét af de amerikanske kapitler inden afgangen. Stemningen var meget forventningsfuld, og luften var fuld af sang og fryd.

Vi gik bag det svenske kapitel, Hellige Eriks Legion - og vi knyttede gode relationer under ruten. Det er intentionen at vi vil styrke relationerne på tværs af Skandinavien de kommende år.

Så langt øjet rækker.


Selvom gaderne er fyldte, er politiopbuddet enormt. Hele arrangementet er yderst velstruktureret. På nær toiletfaciliteterne.

Messen transmitteres på storskærm for de som ikke kan få plads inde i kirken.


Gud gav mig en ankelbetændelse som kors. Jeg tager turen igen til næste år, uanset om det gentager sig. Vi kan aldrig elske Gud for meget.


Potentialet?

På tværs af Skandinavien, betragteligt. Svenskerne fortalte, at de for år tilbage havde et kapitel på ca. 60 deltagere. Det er ambitionen at vi rækker ud til svenskerne, og søger at koordinere vores forberedelser ifm. de kommende års valfarter, således at vi kan bygge et kapitel pr. skandinavisk land. Sverige, Danmark og Norge i smuk forening. Sjæle der kan opleve glæden og kærligheden manifestere sig på jorden.

Se det
Hellige Knud, Konge og martyr, bed for os! Hellige Erik, bed for os! Hellige Olav, bed for os!

38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page