top of page

Projekt Hjemmealter: Færdig!

Updated: Aug 28, 2023Så lykkedes det. Det er ret svært at sætte ord på, hvor meget et hjemmekapel påvirker éns daglige bønsvaner, og i hvor høj grad det især motiverer dem. Jo mere kapellet blev færdiggjort, jo mere begyndte vi at bruge det. At have relikvier i alteret, til at have et fuldt funktionelt alter, og nu også at kunne fejre den hellige messe på vores egen matrikel, er en gave fra Himlen. Det har været en utroligt enkel proces, men vi har retfærdigvis også fået en hel del hjælp med på vejen, og det er vi mildest talt taknemmelige for. Min hustru har ladet sig inspirere af de danske middelalderkirker, og de gamle ornamenter som stadig findes dér mange steder. Hernæst har vi forsøgt en vis harmoni i farvespillet, og ladet det gå igen i møbler, farvevalg og i nuancer på alteret.Bemærk det broderede kors på midten, akkurat under dét, ligger alterstenen. Rammerne fandt vi i genbrug, og kortene har vi selv printet. De kan let findes på nettet, så det var billigt og enkelt at bygge tavlerne. Lysestagerne er også fra genbrug, og dem fik vi for en slik. Der er naturligvis 3 lag stof, en underdel, en mellemdel som man kan se falde ud over siderne, og så mangler vi en broderet del på forsiden. Vi overvejede et antependium, men det er ikke praktisk pga. lågerne.
Vi fik dette fine vievandskar af nogle venner, som er fra Fàtimà - et sted der har betydet næsten alt for vores åndelige rejse. Bemærk Haydock'en i baggrunden, et must for alle katolikker, og en guldgrube ift. Lectio Divina i kapellet.I dag, XIII Søndag e. Pinse. Gal. 3,16-22 og Luk. 17, 11-19.Der er et nydeligt lysindfald fra øst.

Herre, du var vor Bolig slægt efter slægt. - Sl. 89, 1.
Patenen til det allerhelligste.


Oratio.


Præfationsvers.

Hvad så nu?

Nu skal der egentlig bare bedes videre. Vi vil gerne videreføre en form for hjemlig messefejringer, og det kræver jo at der kommer præster og fejrer messer. Vi har mødt en del gode præster i udlandet, bl.a. fra SSPX, som gerne vil besøge os. Det er en stor glæde at kunne lægge hjem til den hellige messe, og ikke mindst at ens børn kan blive opdraget i Traditionen. Der er flere småprojekter på bedding, bl.a. et krucifiks til indkørslen og en statue af Vor Frue i haven. Mere om det senere. Hellige Pius X, bed for os!


"Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke."

71 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Regin Benner
Regin Benner
Aug 27, 2023

Absolut skønt at se og høre om.

Like
bottom of page